Info club : Program evenimente 2015 | Contact | Membri | Ture | Actiunea Serbanei | Statut | Intrebari frecvente | Autentificare | Inregistrare
Ghid montan : Carpatii Meridionali : Muntii Cindrel > Cabane > Trasee | Muntii Lotrului > Cabane > Trasee | Muntii Fagaras > Cabane > Trasee
Alte informatii: Galerie Foto | Stiri | Caiet de cantece | Magazine echipament montan | Statiuni montane | Rezervatii Naturale | Sfaturi pentru turisti
2% pentru Amicii Muntilor

Home » Actiunea Serbanei

Actiunea Șerbănei 2005

Adaugat la 4 septembrie 2006 de Ioan Bindeanu 6.531 vizualizari Nici un comentariuDe o bucata de vreme, o întrebare pusa la una din întrunirile saptamânale ale clubului, m-a pus pe jar: „Clubul – Încotro?”

Asa a început neodihna sufletului meu. Revad în minte drumul anevoios din
1996 si pâna în prezent, de reconstructie a acestui club care în prezent are o medie de vârsta care nu depaseste 35 de ani: conflicte de generatii, mentalitati vechi si noi, experiente, esecuri inerente, fonduri putine, truda aproape zadarnica de recuperare a Refugiului Cânaia – locul dulcilor amintiri ale membrilor veterani – toate în vârtejul timpului prezent.

Într-una din zilele anului trecut mi-a fost deajuns sa vad o scânteie în spusele prietenului meu veteran Ovidiu Popa moment  ce s-a întruchipat în ceea ce îmi place sa-l numesc „Visul Serbanei”.

Recunoasteri în teren, tatonari, „fezabilitati” cântarite, rasucite pe toate fetele si în cele din urma, curajul de a aborda ideea preluarii de catre club a cabanei mici Serbanei!

Drumuri la ocolul silvic Avrig – proprietarul obiectivului, dezbateri cu ing. Patan, un fin cunoscator al tainelor padurii dar si a nazuintelor omului de munte, elaborarea planurilor de perspectiva în fata Directiei Silvice a jud. Sibiu finalizate prin încheierea Contractului de închiriere a cabanei mici Serbanei pe o perioada de 9 ani – iata doar câtiva pasi facuti de inimosul grup de membri ai clubului. Cu aceste date s-a încheiat prima parte din drumul marilor cautari; de acum avem un colt de lume pe malul stâng al râului Sadu la nici 2, 5 km de Rozdesti în amonte, unde se va naste în curând „Centrul de informare si documentare turistica Serbanei”
interesând zonele geografice adiacente: cursul superior al râului Sadu cu desfasurare pe ariile Cindrel-Lotru, având Serbanei ca punct de lansare a traseelor turistice spre Rezervatia Iezerele Cindrelului, bazinele râurilor Mare si Mic ale Cibinului precum si circurile glaciare din Muntii Lotrului.

E un plan fabulos, nu?! Numai ca trebuie sa vii omule cu noi pe cararile de munte, ca totul sa ti se para firesc!

De altfel noi am si început urcusul spre luminile muntelui: în zilele de 21, 22, 23 octombrie 2005, cei 24 de membri si simpatizanti ai clubului, ne-am „batut aprig cu trecutul” având asupra noastra uneltele specifice (ciocane, tesle, lopeti, sape, topoare, folii de plastic, etc.) si un car de entuziasm, în actiunea de ecologizare a cabanei Serbanei si a împrejurimilor
sale: 3 zile în care focul controlat îndeosebi de „fochistul-sef” Coco,  a mistuit circa o tona de deseuri de îmbracaminte, saltele deformate, deseuri de lemn si mii de sticle din plastic, urme ale dezordinei umane si a promiscuitatii, ce înnecau lacasul de ani de zile. Acum cabana noastra (suna frumos „a noastra”) pluteste în negurile diminetilor de toamna ca o lebada alba ca zapada!

Este primul pas din etapa reamenajarii cabanei Serbanei. Vor mai urma si alti pasi. De vrei sa ne cunosti, sa afli cine sunt CIPI, VASI, MARY, IONEL, RICA, COCO, LILI, CATALIN, RADU, MARIAN, COTINESTII, CRISTINA, MONICA, SEBA, ANCA si multi altii, printre care si NEA DRAGOS cum îmi spun tinerii, vino în oricare zi de miercuri ora 18 la Casa de Cultura a Sindicatelor Sibiu si vei afla „drumul muntelui vrajit”.

Multumirile noastre:

Sefului Directiei Silvice Sibiu

Sefului Ocolului Silvic Avrig

Sponsorului nostru – Firma MAINETTI ROMANIA SRL

Si nu în ultimul rând lui RADU ZAHARIE care de câtiva ani a fost alaturi de noi.

Autor : Dragos Aurel – cenzor

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Actiunea Șerbănei 2005, 1.0 out of 10 based on 1 rating

Introduceti comentariul :

Trebuie sa fiti autentificat pentru a introduce un comentariu.