Info club : Program evenimente 2015 | Contact | Membri | Ture | Actiunea Serbanei | Statut | Intrebari frecvente | Autentificare | Inregistrare
Ghid montan : Carpatii Meridionali : Muntii Cindrel > Cabane > Trasee | Muntii Lotrului > Cabane > Trasee | Muntii Fagaras > Cabane > Trasee
Alte informatii: Galerie Foto | Stiri | Caiet de cantece | Magazine echipament montan | Statiuni montane | Rezervatii Naturale | Sfaturi pentru turisti
2% pentru Amicii Muntilor

Home » Articole

Amicii câştigători la „Lire”

Adaugat la 13 decembrie 2011 de Amicii Muntilor 9.422 vizualizari 2 Comentarii


La sfârşit de an clubul nostru a fost invitat la “Lira Art-Montana” organizată de Condor Club Arad în staţiunea Moneasa din judeţul Arad, dar şi la “Lira Dianthus”, organizată de ATE Dianthus Mediaş la Cabana Nora din comuna Râul Sadului. Deoarece ambele concursuri s-au desfăşurat în perioada 9-11.12.2011, am dorit să dăm curs invitaţiilor, şi ne-am împarţit în 2 echipe.
Animaţi de dorinţa de a reîntâlni prieteni, de a împărtăşi experienţe de munte, de a concura la diferitele probe din concurs, de a ne simţi excelent, o parte din membrii clubului au plecat vineri seara din Sibiu şi s-au îndreptat spre “Lira Art-Montana”. Astfel, Cristina, Rică, Coco, Luci, Cipi, Piciu, Robert, Vera, Mişu, Bogdan, ajungând la destinație abia la miezul nopții, au fost întâmpinați de muzica Folk într-o atmosfera caldă. Sâmbătă echipa a fost întregită de Seba, Carmen, Marian, Magda şi Damian.
După şedinţa tehnică, s-au afişat exponatele pentru probele Caricatura, Eco, Foto Color şi Foto Alb-Negru, unde am reuşit să câştigăm proba de Caricatură şi un loc II la Eco, ambele creaţii fiind realizate de Coco. La proba de orientare turistică, membrii clubului care au participat, au reuşit să treacă cu bine prin toate posturile, astfel încăt podiumul la categoria băieţi a fost monopolizat de noi, prin Rică, Marian şi Robert, în ordinea sosirii, iar Cristina a reuşit să fie pe locul III la categoria fete. Ziua a continuat cu proba de Slide-show, unde proiecţia “Dealuri Răşinărene” realizată de Cipi a fost premiată cu locul II. Concursul a continuat cu cea mai aşteptată probă, cea Culturală, unde prin prestaţia pusă în şcenă de membrii clubului, am reuşit să ocupăm locul II.
Duminică, a avut loc festivitatea de premiere unde au fost premiate toate probele, iar clubul nostru s-a poziţionat din nou pe locul I, astfel adjudecând trofeul “Lira Art-Montana”. De asemenea am mai primit un premiu special pentru “Cel mai tânăr debutant într-o scenetă”, primit de Damian.
A treia ediţie a Lirei DIANTHUS s-a bucurat de o participare numeroasă din partea cluburilor de turism montan din Romania: Trascău Corp Zlatna, Creasta Cocoşului, Opaiţul Rodnei, Magura Cisnadie, Someşul Sălaj, Salamandra Satul Mare, Pietrele Şoimului, Mib Oradea, Clubul Vânturariţa printre care şi CTM Amicii Munţilor Sibiu. Reprezentanţii “Amicilor”: Kiki, Iulia, Cătălin, Camelia, Marius, Ada, Mădălin, Tzache au plecat sâmbătă dimineaţa plini de voioşie şi după un drum scurt ajung în mijlocul prietenilor, dar mulţi dintre ei încă adormiţi în urma serii folk de vineri.
După o călduroasă şi scurtă reîntâlnire, se pleacă la o plimbare de 3-4 ore pe munte, iar la întoarcere, după o mică pauză începe proba de ORIENTARE la care participă Marius şi Cătălin. Aceşti Amici aduc locul II. Bravo băieţi.
Plimbarea din Noiembrie prin Parâng s-a dovedit benefică, deoarece pozele din tură şi coloana sonoră, excelent aleasă, au fost premiate cu locul III la SLIDESHOW.
A urmat o muncă de echipă intensă din partea celor 8 amici la proba de RECUNOAŞTE IMAGINEA unde au avut de înfruntat un Zsolt glumeţ, dar şi cu 40 de imagini de pe toate cărările carpatine bătătorite de un montaniard îndârjit.. Neuronii puşi la treabă au reuşit să facă faţă competiţiei şi au fost răsplătiţi cu un excelent loc II.
Surpriza serii a constat tocmai în proba SURPRIZĂ unde imaginaţia tuturor concurenţilor a atins cote maxime deoarece a trebuit să descifrăm 9 imagini abstracte şi să spunem ce credem că reprezintă fiecare desen, dar să fim cât mai aproape de imaginaţia organizatorilor. Şi la această probă munca în echipă a fost încununată cu succes, obţinând locul I.
La CULTURAL, momentele umoristice, cantecele şi poezia, dar şi vechea întrebare “CINE A LUAT TROIA?” au reuşit să impresioneze juriul şi să fie încununate cu onorabilul loc II.
Seara a continuat pe acorduri de Folk, întreţinută de neobosiţii Iulian de la ATE Dianthus Medias şi Sebastian de la Trascau Corp Zlatna râsete, glume şi multă voie bună.
Şi în acest an “AMICII” au reuşit să facă faţă competiţiei acerbe şi să se poziţioneze pe locul I la general. În urma festivităţii de premiere organizată Duminica la ora 11.00 se puteau citi uşoare regrete în ochii tuturor pentru că totul s-a terminat, dar în acelaşi timp un uşor zâmbet pe buze la gândul că viitorul an va aduce o nouă provocare, o nouă distracţie, o nouă întâlnire între aceşti minunaţi prieteni.
Un club, un week-end, 2 concursuri, 2 echipe, 2 victorii, aşa s-ar putea rezuma acest ultim week-end de vis

CTM Amicii Munţilor

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

2 Comentarii »

  • Axante a spus:

    Felicitari si ropote de aplauze!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • Exemplu stire – Clasament Lira Dianthus 2011 | ONG-uri Medias a spus:

    […] Multumim participantilor la Lira Dianthus de la Raul Sadului. Au scris despre lira : Creasta Cocosului – link catre articol CTM Somesul – link catre articol ATE Trascau Corp – link catre articol CTM Amicii Muntilor – link catre articol […]

Introduceti comentariul :

Trebuie sa fiti autentificat pentru a introduce un comentariu.