Info club : Program evenimente 2015 | Contact | Membri | Ture | Actiunea Serbanei | Statut | Intrebari frecvente | Autentificare | Inregistrare
Ghid montan : Carpatii Meridionali : Muntii Cindrel > Cabane > Trasee | Muntii Lotrului > Cabane > Trasee | Muntii Fagaras > Cabane > Trasee
Alte informatii: Galerie Foto | Stiri | Caiet de cantece | Magazine echipament montan | Statiuni montane | Rezervatii Naturale | Sfaturi pentru turisti
2% pentru Amicii Muntilor

Home » Stiri Montane

Invitație la Cupa Meridionalilor

Adaugat la 13 august 2010 de Amicii Muntilor 3.282 vizualizari Nici un comentariu


Vă invităm să participați la a VI-a ediție a concursului de turism ecologic „CUPA MERIDIONALILOR”, ce se constituie ca a VIII-a etapă a Campionatului Național al Cluburilor de Turism și Ecologie, ce va avea loc organizat de Asociatia HAI-HUI pentru Turism, Sport si Ecologie din Tg-Jiu, în perioada de 20 – 22 august 2010, în Munții Parâng. Tabăra va fi amplasată la 4km de Peștera Muierii.
Programul de desfășurare
Vineri 20 august
– 10:00 – 21:00 așteptarea participanților
– 22:00 ședința tehnică
– 23:00 stingerea în tabără
Sâmbătă 21 august
– 07:00 deșteptarea în tabără
– 07:30 startul în probele de concurs
– 22:00 proba culturală
Duminică 22 august
– 8:00 Cross montan
– 09:00 – 11:00 Igienizarea zonei
– 12:00 Festivitatea de premiere
Regulamentul de concurs
Este regulamentul Federației Române de Turism și Ecologie. În cadrul concursului fiecare club poate intra cu maxim 3 echipaje, alcătuite din 3-5 persoane. Pentru clasamentul general și clasamentul FRTE va puncta un singur echipaj de club, dinainte stabilit. Acesta va intra și primul în concurs. Participanții la testele teoretice, alpinism și cros, vor face parte obligatoriu din echipa de regularitate.
Cluburile care vor participa la concurs au obligația de a-si anunța prezenta la acest eveniment, telefonic sau email cu cel târziu 1 săptămâna înainte de începerea concursului, iar echipele care vor intra in probele de concurs trebuie prestabilite până cel târziu pe data de 20 august 2010 ora 20.00. Atenție: echipele care nu fac acest lucru nu vor putea participa la concurs.

Probele de concurs
– traseul de regularitate (durata 7 – 8 ore, diferența de nivel de 700 m, grad mediu de dificultate);
– teste teoretice (5 teste [meteo, alpinism, sanitar, zonă, floră] a cate 10 întrebări fiecare, variante de răspuns 0-3)
– alpinism practic (masculin și feminin), timp maxim parcurgere traseu 7 minute ;
– orientare pe hartă.
– cros montan (masculin – 5000 m și feminin – 3000 m, alergătorii care vor puncta pentru fiecare echipaj vor fi nominalizați înainte, aceasta probă nu se puncteaza în cadrul clasamentului general al trofeului);
– proba culturala (aceasta probă nu se puncteaza în cadrul clasamentului general al trofeului);

Echipajele trebuie să aibă obligatoriu următorul echipament:
– individual: bocanci sau ghete cu talpă aderentă, pelerină de ploaie, lanternă, fluier, sursă de foc, bidon de apa (min. 1 litru) ;
– echipaj: busola, trusă de prim ajutor;
Reguli
– Lipsa oricărei componente a echipamentului se penalizează cu cate 100 de puncte din punctajul probei de regularitate.
– Trusa medicală trebuie să conțină obligatoriu: atele, fașă elastică, fașă sterilă, garou, plasturi, dezinfectant, folie supraviețuire, pipa guedel. Lipsa trusei medicale sau a componentelor obligatorii duce la descalificarea din proba de regularitate.
– La proba culturala se va ține cont cu strictețe de tematica eco-turistică a cântecelor, a poeziilor și a umorului (nerespectarea duce la penalizare). Cântecele prezentate de cluburi în cultural trebuie să fie creații proprii, în caz contrar urmând a se penaliza cu jumătate din punctajul obținut.
– Timpul maxim acordat fiecărui club la proba culturală este de 25 minute. – Regulile detaliate ale concursului vor fi prezentate la fața locului (ședința tehnică).
– În tabără va exista doar o singura vatră de foc

Bibliografie concurs
– Arii Naturale Protejate din Munții Parâng
– Noțiuni de prim ajutor SMURD – disponibile pe internet: http://www.smurd.com/pages/paged6.html și www.haihui.org;
– Meteorologie aplicată – Dan Remus Mitruț, 2004;
– Ionel Coman – Două secole de alpinism;
– Atlasul botanic.

Contact organizatori
Canavoiu Alexandru – 0762325903
Semenescu Andrei – 0766528055
Email: contact@haihui.org
Web: www.haihui.org

Căi de access
Din DN 67, în localitatea Bumbești-Pițic ( 44 km de Tg-Jiu și 70 km de Râmnicu Vâlcea), se merge 9 km până la Complexul Turistic Peștera Muierilor (Baia de Fier) după care se va merge pe drumul forestier 4km (un indicator va fi amplasat langă podul de la Complex).
ATENTIE: În cazul în care nu aveți cu ce sa ajungeți în tabără de la intersecția (Poienari-Baia de Fier – tabără) sau (Targu-Jiu – Baia de Fier – tabără) A.T.S.E. HAI-HUI vă pune la dispozitie un microbuz gratuit pentru deplasare (trebuie să anunțati cu cel mult 1 săptămână pentru a vă face rezervare) Plecarea va f i la ora 17.00 din Targu-Jiu (Autogara)

Mersul Autobuzelor
Normandia: Bucuresti – Targu Jiu: 8.30AM, 15,15PM, Targu-Jiu – Bucuresti: 2AM, 13.15AM
Timișoara – Targu Jiu: 7AM, 10.30AM, 14.00PM, 16.30PM, Targu-Jiu – Timișoara: 4AM,7.20AM,09.20AM,14.30PM
Baran: București – Targu-Jiu: 6am, 14pm, 18pm , Targu-Jiu – București: 00.30am, 6am, 15.30pm
Viitorul: Targu-Jiu – Baia de Fier (Centru): 08:15 am, 16:30pm, 20:30 pm, Baia de Fier- Tg-Jiu: 10:10am, 18:25pm, 22:25pm

Organizatorii îsi rezervă dreptul de a face modificări în programul probelor în funcție de condițiile meteo și numărul de participanți, modificările ulterioare le veți vedea pe site-ul www.haihui.org sau le veți auzi la sedinta tehnică de vineri seara.
Parteneri: Primăria Baia de Fier, Salvamont Gorj, Crucea Rosie, SC Butterfly Effect SRL, Agenția de Protecție a Mediului.
Parteneri Media Principali: Graiu”™ Gorjului , Alpinet.org , Impact in Gorj, Adevărul de Seară, Gorjeanul

Multumim agentilor economici : Craimont, Huskz CZ, Editura Karpatia, SC.Brand Pilot SRL, Red Cat, SC Novetro Srl care ne-au ajutat în realizarea acestui concurs în special premiilor pe care ni le-au oferit pentru
premierea participantilor.

PARTICIPAREA SE FACE PE PROPRIE RĂ‚SPUNDERE !

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Introduceti comentariul :

Trebuie sa fiti autentificat pentru a introduce un comentariu.